Promocija životne sredine u Nišu

Novi regionalni Arhus centar, za područje istočne i južne Srbije, koji promoviše zaštitu životne okoline,otvoren je u Nišu, uz podršku Misije OEBS u Srbiji.
Promocija životne sredine u Nišu

Ovo je četvrti Arhus centar uspostavljen u Srbiji u poslednje dve godine, koji će promovisati principe Arhuske konvencije, omogućiti dostupnost infomacija iz oblasti životne sredine i doprineti većem uključivanju građanskog društva u diskusije i odluke koje se odnose na poboljšanje životne sredine na teritoriji južne i istočne Srbije.

Događaj je okupio oko 50 predstavnika Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), lokalnih samouprava, ekoloških NVO, medija i privrednog sektora.

Ovom prilikom predstavljena je internet stranica Arhus centra sa informacijama o životnoj sredini južne i istočne Srbije, uspostavljena uz podršku Misije OEBS-a.

Na otvaranju centra govorili su menadžerka Arhus centra južne i istočne Srbije Aleksandra Savić, šef Odeljenja za demokratizaciju Misije OEBS u Srbiji Jan Lueneburg, član Gradskog veća grada Niša prof. dr Žarko Ranković i predsednik Odbora za životnu sredinu SKGO i predsednik opštine Batočina Radiša Milošević.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar