Biljke koje pomažu lečenje zloćudnih tumora

Алоја дрвенаста (Aloe arborescens Mili). To je вишегодишња биљка сукулентног типа, из фамилије Liliaceae, са више или мање кратким стаблом, меснатим листовима, до 60 cm дугим, обично скупљеним на врху стабла. Листови су издужени, са трновима no ободу. Осовина цвасти се завршава издуженим гроздом, са лепим црвеним или жутим цветовима. Алоја самоникло расте у полупустињским областима јужне и источне Африке. Гаји се на Антилским острвима У СССР-у се култивише у средњој Азији и у Закавказју.

Данас се препарати алоје примењују као стимулативно средство за лечење разних обољења ради повећања ослабљене отпорности организма (у окулистичкој пракси, обољења желудачно-цревног тракта, колитиса, анемије, обољења изазваних зрачењем, запаљивих процеса и др.). Сируп алоје с гвожђем (Sirupus Aloe cum ferro) препоручује ce код хроничних и јачих постхеморагичних анемија, код хипохромне анемије различите етиологије са симптоматском хлоранемијом, после прележаних инфекцијских и других исцрпљујућих обољења, интоксикације, a такође при развоју злоћудних творевина различите локализације лечених зрачењем. Повољан ефекат сирупа алоје примећен je и код болести изазваних зрачењем: потенцира повећање броја еритроцита, хемоглобина, понекад и леукоцита, побољшава опште стање, враћа апетит.

Rosopas - biljka koja pomaže u lečenju raka

Rosopas – jedna od biljaka koje leče rak

Аризема јапанска (Arisaema japonicum Blume) je биљка из фамилије Araсеае. Расте у централној и јужној Кини, Јапану, Индији, бившем СССР-у (Далеки Исток). У Кини се зове „звезда јужног неба“ и примењује се за лечење злоћудних творевина на кожи. Употребљавају се ризоми, скупљени пре појаве листова (користи се у виду куваног сока у дози од 0,3 до 1,5 g).

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar