STRAŠNO: Beogradski policajac pred decom upucao psa!

Policajac iz PS Čukarica, naočigled mnogobrojnih mališana, pucao je iz pištolja u mešanca Bobija, koji je potom, ranjen, nestao iz ovog naselja. U MUP-u tvrde da je policajac „pucao u samoodbrani na agresivnog psa“, stanari sa Čukarice tvrde suprotno

Upucan pas

Žitelji Ulice Lazara Kujundžića u Beogradu, pre svega deca, bili su šokirani prizorom koji se u nedelju oko 20 sati odigrao pred njihovim očima. Naime, policajac iz PS Čukarica, naočigled mnogobrojnih mališana, pucao je iz pištolja u mešanca Bobija, koji je potom, ranjen, nestao iz ovog naselja. Posle njega, na ulici ispred ulaza zgrade broj 37, ostali su samo tragovi krvi.

Incident je prijavljen nadležnoj policijskoj stanici, što je potvrđeno i u MUP-u Srbije. Sprovedena je istraga i policija je s nadležnim tužiocem utvrdila da nema elemenata za krivičnu prijavu i gonjenje policajca koji je “pucao u samoodbrani”, s obzirom na to da je “pas poznat kao agresivan”.

Međutim, stanari iz Ulice Lazara Kujundžića tvrde suprotno – policajac je agresivno nastupio, a ne njihov Bobi. Dragomir Vukić, policajac u penziji, koji je i prijavio incident nadležnoj policijskoj stanici, kaže za “Novosti” da su njegova i deca iz komšiluka svedoci da je pas samo zalajao na policajca.

Bobi je ležao pored uplašene i uplakane dece koja su policajca preklinjala da ne ubije njihovog ljubimca – kaže Vukić – Međutim, on je deci rekao da se sklone i pucao. Šokirani mališani su dojurili kućama i roditeljima ispričali šta se dogodilo. I sam sam bio u šoku kada su mi, plačući, objasnili situaciju. Odmah sam slučaj prijavio policiji koja je izašla na uviđaj i na ulici pronašla čauru od ispaljenog metka.

Dva dana kasnije Vukić je otišao u PS Čukarica kako bi se informisao o tome dokle je stigla istraga i eventualno saznao i gde je Bobi nestao posle ranjavanja.

– Rečeno mi je da je prijava zavedena i da je sprovedena istraga. Međutim, ništa više od toga nisam saznao. Nije mi rečeno da li će policajac uopšte biti sakcionisan zbog toga što je naočigled dece, sa 30 metara razdaljine od stambene zgrade, iz službenog pištolja pucao u psa. Naprotiv, saznao sam da se branio time da je “pas pokušao da ga napadne”, te je zbog toga potegao pištolj.

Stanari u Lazara Kujundžića se plaše da je Bobi možda uginuo ili da su ga, onako ranjenog, napale druge lutalice.

O Bobiju, koji je u našem naselju već 12 godina, brinemo kao da je naše dete – objašnjava Vukić – Čipovan je, vakcinisan, a zimi spava u ulazu da se ne bi smrzao napolju. Stalno je sa decom i nikada nikoga nije napao. Ali istina je da je od pre nekoliko meseci počeo da laje na ljude u uniformi.

Stanari su se obratili i VU “Veterina Beograd” u nadi da je neko od sugrađana psa doveo u Hitnu pomoć, ali, nažalost, Bobija niko nije video. To nije zaustavilo žitelja ovog naselja da i dalje tragaju za psom, pa su čak pomoć potražili i od medija. Međutim, crno-belog mešanca i dalje nema.

1 Comment

Ostavite komentar