Beograd: Košarkaši Partizana i Zvezde pošumljavali Beograd

Partizan i Zvezda posumljavaju Beograd Sadnice su zasadili crno-beli Dragan Milosavljević, Žofre Lovernj, Nikola Milutinov, crveno-beli Branko Lazić, Bojan Subotić, Aleksandar Cvetković i Goran Trivan, gradski sekretar za zaštitu životne sredine.

Cilj akcije je apel i motivacija svih građana da se odgovornije ponašaju prema prirodi i doprinesu podizanju svesti javnosti o važnosti očuvanja životne sredine.

„U ime tima mogu da kažem da smo veoma srećni što smo udružili snage i  zajedno pomogli Beogradu da bude zdraviji i lepši! Ako smo ovom akcijom podstakli bar jednu osobu, a nadamo se i mnogo više njih, da malo više razmišljaju o zaštiti životne sredine i da se malo odgovornije ponašaju prema njoj, smatraćemo da je akcija uspela“, istakao je bek Partizana Dragan Milosavljević.

Košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić, smatra da je borba rezervisana samo za košarkaški teren.

„Sa zadovoljstvom smo se odazvali pozivu Sekretarijata za zaštitu životne sredine da pošumljavamo zajedno sa njima i Partizanom! Šta se dešava na terenu, ostaje na terenu. Van toga se družimo i pokušavamo da pomognemo u humanitarnim akcijama“, rekao je Lazić.

“Veoma mi je drago što su se naši najbolji košarkaši uključili u akciju koja je od neprocenjivog značaja za očuvanje životne sredine. Njihovo angažovanje će sigurno pomoći da se ekološka svest svakog pojedinca u Beogradu, ali i šire podigne na viši nivo. Svi moramo biti svesni svog dela odgovornosti i svi moramo raditi na tome da sačuvamo našu planetu i za nas, ali i za generacije koje dolaze”, rekao je Goran Trivan, gradski sekretar za zaštitu životne sredine i poželeo momcima sreću u nastavku sezone.

Akcija sađenja drvoreda u kojoj je posađeno 36 stabala kuglastog jasena deo je projekta “Pošumi Beograd“ koji se realizuje u okviru Strategije pošumljavanja Beograda usvojene 2011. godine. Cilj Strategije je da se do 2031. godine godišnje pošumi 5.000 hektara beogradske teritorije i time poveća stepen pošumljenosti grada za oko 25 odsto. Veći stepen pošumljenosti doprineće poboljšanju kvaliteta vazduha, smanjenju efekata staklene bašte, bolju zaštitu zemljišta i voda i smanjenju buke u glavnom gradu.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar