Marija Golubović izabrana za licenciranog predavača Saveta zelene gradnje SAD

Marija Golubović, direktor firme Energo Energy Efficiency Engineering i akreditovani profesionalac za LEED standard zelene gradnje (LEED AP), dobila je još jedno veliko priznanje za svoj rada na polju zelene gradnje.

Golubović je izabrana za jednog od svega 109 licenciranih predavača Saveta zelene gradnje SAD (USGBC Faculty)

Uspeh je time veći što 10 zemalja van SAD ima ukupno 15 predstavnika među kojima je sada i srpski profesionalac. Nosioci licence (USGBC Faculty™) jedini su autorizovani da predaju prema obrazovnim programima Saveta zelene gradnje SAD (USGBC).

Ovo praktično znači da će zainteresovani u Srbiji imati priliku da prate  kompletan obrazovni program za LEED standard zelene gradnje po originalnom programu Saveta zelene gradnje SAD, i to, od početnih informativnih i LEED GA kurseva (101 i 201), do LEED AP obuke i kurseva iz programa za održavanje licenci – CMP (251 i 301) koje ce održavati Energo Energy Efficiency Engineering d.o.o .

Posebna prednost za domaće građevinarstvo jeste u tome što se izvorni autorizovani program obuke Saveta SAD, sada može vršiti i na srpskom jeziku.

U junu ove godine Golubović je izabrana od strane USGBC-a za savetnika za međunarodnu primenu LEED protokola (International LEED Advisor) zahvaljujući izuzetno uspešnim LEED sertifikacijama zelenih zgrada i dugogodišnjem iskustvu kao jedan od vodećih stručnjaka za zelenu gradnju u Evropi.

USGBC Faculty

USGBC Faculty™ titulu nose iskusni stručnjaci u zelenoj gradnji koji su jedini autorizovani da predaju prema obrazovnim programima Saveta zelene gradnje SAD (USGBC).

Sa stotinama kurseva godišnje u celom svetu, Faculty su u prvim redovima pokreta zelene gradnje. Oni svake godine obrazuju hiljade polaznika o načinu primene i vrednostima prakse zelene gradnje i LEED sistema sertifikacije objekata.

Oni su strastveni zagovornici ispunjenja cilja transformacije tržiša kroz inicijativu temeljnog obrazovanja u zelenoj gradnji.

Sa rastom međunarodnog prisustva LEED-a, Faculty pomažu u oblikovanju globalnog tržišta zelene gradnje.

ENERGO GROUP

 

 

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Marija Golubović postala licencirani predavač USGBC-a, mediji – oktobar 2012 « SerbiaGBC
  2. Marija Golubovic became USGBC Faculty, media Oct 2012 « SerbiaGBC

Ostavite komentar