ŠOK: Fuzija fudbalskih klubova Zvezde i Partizana!

Kako saznajemo iz proverenih izvora iz Humske i Ljutice Bogdana, „večiti rivali“ ozbiljno razmišljaju o fuziji dva najtrofejnija kluba Srbije, pre svega zbog finansijskih problema u kojima se nalaze oba kluba, ali i zbog najavljenog rušenja stadiona JNA i Marakane, radi izgradnje velikog nacionalnog stadiona na kome bi se odigravale i utakmice budućeg, jednog, kluba. Pored toga, fuzijom dva kluba, dobio bi se jedan jak klub sa fondom igrača koji bi mogli svake godine da učestvuju u Ligi šampiona.

Predsednik Partizana Milorad Vučelić kaže da nema ništa protiv takve ideje, ali pod uslovom da Goran Vesić nikako ne bude predsednik tog budućeg kluba.

– Što se mene tiče, uopšte nemam jake argumente protiv takve ideje. Partizan je propao kao muda kroz iscepane gaće i ova ideja je spas za moj klub. Jedini je problem taj, ko će voditi taj budući klub, ma kako se on zvao? – kaže Vučelić, i dodaje da „nikako ne dolazi u obzir da Goran Vesić bude predsednik tog zajedničkog kluba, jer je ojadio Zvezdu, i da mu treba doživotno zabraniti da se meša u sport i svuda gde su pare, a pare su u Srbiji danas samo u fudbalu i nigde više“.

Stručnjaci kažu da postoje samo dve opcije, što se naziva budućeg fuzionisanog kluba tiče. Jedna je da se klub zove „Crna Zvezda“ a druga „Crveni Partizan“, kako bi obe strane bile zadovoljne.

Svetozar Mijailović, predsednik Zvezde, kaže da mu je žao što će Marakana biti srušena, ali da je dobro što će novi, nacionalni stadion, biti dvaput veći, pa će više para biti u kasi budućeg zajedničkog kluba.

– Mi nemamo ništa protiv te ideje, ona je ipak potekla od predsednika Srbije, a svi mi znamo da on sve zna najbolje. Šta mi tu, obični smrtnici, imamo nešto da se pitamo i da mudrujemo?! Naš jedini zahtev je da predsednik tog novog fuzionisanog kluba ne bude nikako Milorad Vučelić, pa on je novinar, on nikada nije šutnuo loptu u životu, on je samo obično piskaralo, pa on čak ni fudbalska pravila ne zna! A sve čega se dotakao, on je upropastio, evo sad je i Večernje novosti doveo do prosjačkog štapa – rekao je Mijailović.

S druge strane, kaže prvi čovek Zvezde, Goran Vesić je tvrdio da je igrao fudbal u rodnom Kruševcu na poljančetu, doduše, uvek je davao samo autogolove, ali i to je nešto, pa je ipak on prvi izbor ljudi iz Zvezde.

Šta će na kraju biti, ostaje da se vidi…

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar