Vučić: Poslao bih tenkove na narod, ali ih je pretopio Šutanovac!

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić iskoristio je poslednju konferenciju za novinare da se osvrne i na predstojeći miting opozicije 13. Aprila u Beogradu.

– Oni opet najavljuju linč, silovanje i nasilje, jer ništa drugo ne znaju, nikakav program nemaju i samo gledaju da naprave neku štetu meni, odnosno državi, jer „država, to sam ja“. Imali smo ozbiljne i višesatne konsultacije u stranci i na državnom nivou, spremni smo na sve opcije pa čak i na to da, kao što je Milošević radio, pošaljemo vojsku i tenkove na narod, međutim, mi uopšte nemamo tenkove! Tenkove je, ako se sećate, Tadićev ministar odbrane Šuntanovac pretopio u Smederevu u kašike i kutlače, a ne možemo vojsku naoružanu kutlačama i kašikama da šaljemo na goloruk narod, jer tako može neko da strada, od vojske mislim? – rekao je Vučić.

On je odgovorio i na zabrinuto pitanje novinara Pinka i Informera, koji su predložili da se puca na goloruk narod ako se miting otrgne kontroli.

– A čime da puca vojska na narod?! Pa valjda znate da imamo ugovor sa NATO paktom koji nam dozvoljava samo ćorke da koristimo i to samo u slučaju ugroženog integriteta države, ukoliko nas neko napadne?! Nemoćni smo, ne možemo ništa da uradimo ni po tom pitanju, možemo samo da se oslonimo na policiju koja polako otkazuje poslušnost, mada uvek postoji mogućnost da napravimo kontramiting i da na Đilasove, Boškove, Jeremićeve i Šolakove vandale pošaljemo naše botove naoružane bajatim senvičima, da pokušamo da otrujemo protestante – izjavio je Vučić.

Šta će se dogoditi u Subotu, ostaje da se vidi…

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar